WORDPRESS PERFORMANCE BOOST

Αύξηση ταχύτητας ιστοσελίδας και ηλεκτρονικού καταστήματος

Αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα μέσα και την τεχνογνωσία που έχουμε ώστε να απογειώσουμε την απόδοση της WordPress ιστοσελίδας ή του Woocommerce ηλεκτρονικού σας καταστήματος ώστε να ταξινομηθεί στην καλύτερη πιθανή θέση στις μηχανές αναζήτησης και να είναι γρηγορότερο ώστε οι επισκέπτες να έχουν μια καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και να αυξήσετε την αλληλεπίδραση που θα έχουν με την επιχείρηση σας.

Αύξηση ταχύτητας

Που βοηθάει την επιχείρηση σας

Σημαντικότεροι λόγοι

Η αύξηση της ταχύτητας μιας ιστοσελίδας ή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι πλέον από τους σημαντικότερους παράγοντες για την κατάταξη της στις μηχανές αναζήτησης όπως το Google.com. Εκτός της κατάταξης εάν ένας ιστότοπος είναι αργός οι χρήστες συνήθως αποχωρούν και αυτό το ποσοστό των χρηστών που αποχωρούν αυξάνετε ανά δευτερόλεπτο καθυστέρησης.

Ειδικά στα ηλεκτρονικά καταστήματα που ο χρήστης πρέπει να αλληλεπιδράσει εαν η διαδικασία εύρεσης προϊόντος, προβολής προϊόντα και ολοκλήρωσης παραγγελίας είναι αργή το πιο πιθανών να αποχωρήσει πριν ολοκληρώσει την παραγγελία του και θα του δημιουργηθεί μια άσχημη εντύπωση για το κατάστημα σας που μελλοντικά θα επηρεάσει και το Brand Awareness της επιχείρησης σας.

Εργαλεία μέτρησης και αξιολόγησης

Μπορείτε να ελέγξετε την ταχύτητα και βαθμολογία της ιστοσελίδας ή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος στους παρακάτω συνδέσμους αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα κριτήρια μέτρησης αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και η απόδοση / βαθμολογία πιθανώς να διαφέρει ανά γεωγραφική περιοχή (χώρα) ή και ώρα ελέγχου.

https://tools.pingdom.com/
https://gtmetrix.com/

Τα παραπάνω προγράμματα μέτρησης είναι λίγο πιο “επιεικής” ως προς τα αποτελέσματα αλλά το σημαντικό εργαλείο μέτρησης που ακολουθούμε και εμείς κατά την δημιουργία ενός έργου είναι το εργαλείο μέτρησης ταχύτητας της Google που χρησιμοποιεί και για να αξιολογήσει τις ιστοσελίδες https://pagespeed.web.dev/

Λύσεις και Υπηρεσίες

Υπηρεσίες αύξησης ταχύτητας ιστοσελίδας ή ηλεκτρονικού καταστήματος

Μερικά από τα βήματα που ακολουθούμε

  • Μείωση ανάλυσης οπτικού υλικού (φωτογραφιών) σε επίπεδο που ο χρήστης δεν καταλαβαίνει κάποια οπτική διαφορά αλλά το μέγεθος της να μειωθεί έως και 80%.
  • Αφαίρεση επιπλέον φωτογραφιών που το WordPress, το θέμα ή άλλα πρόσθετα δημιουργούν αλλά δεν χρησιμοποιούνται.
  • Αλλαγή κωδικοποίησης φωτογραφιών (png, jpg κ.α.) σε νέα γενιά webp.
  • Απενεργοποίηση ή τροποποίηση Plugins (προσθέτων) στο WordPress.
  • Εγκατάσταση εφαρμογής που ελέγχει των κώδικα (js, css) και απενεργοποίηση “με χρήσιμου κώδικα” σε συγκεκριμένες σελίδες.
  • Αύξηση ταχύτητας και συμπίεση κώδικα (html, css, js) σε επίπεδο domain με την χρήση Clouflare CDN.
  • Παραμετροποίηση ρυθμίσεων από την μεριά του server που φιλοξενεί την ιστοσελίδα ή το ηλεκτρονικό κατάστημα.
  • Τροποποίηση – ρύθμιση cache (προσωρινής μνήμης) και συμπίεση κώδικα (html, css, js).

Επιπλέον συστάσεις βελτίωσης

Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι πιθανών ακόμα και μετά τις απαραίτητες ρυθμίσεις και τροποποιήσεις για την αύξηση της ταχύτητας το αποτέλεσμα παρόλο που θα είναι αισθητό και κατά την περιήγηση και κατά τις μετρήσεις να μην αγγίξει την τελειότητα και αυτό μπορεί να οφείλετε σε άλλους παράγοντες όπως:

  • Αργός χώρος φιλοξενίας (server) που φιλοξενεί τα αρχεία.
  • Λάθος ή κακή μέθοδος τροποποίηση κώδικα από προηγούμενους συναδέλφους.
  • Λάθος επιλογή θέματος WordPress.
  • Ο ιστότοπος να περιέχει κάποιο είδος ιού (malware) που επιβαρύνει τις επιδόσεις.
  • Πάρα πολλά Plugins που επιβαρύνουν τις επιδόσεις

Ωστόσο και στις παραπάνω περιπτώσεις μετά την μελέτη και ανάλυση θα σας γίνουν προτάσεις και συστάσεις βελτίωσης.